Vragen? Bel ons op: +31 (0)20 669 25 06

Een villa huren in de Algarve

Lekker genieten in de Algarve, Portugal

Lekker genieten van een gehuurde villa in de Algarve in Portugal. Een villa huren kan bij All in Portugal. All in Portugal heeft een ruim aanbod van circa 70 villa’s welke allemaal in een mooie en rustige omgeving gebouwd zijn. De villa’s liggen op een kleine afstand van de dorpjes en zijn van alle gemakken voorzien. Hierdoor kunt u ontspannen maar ook gelijk kennismaken met de cultuur en de gastvrijheid van de inwoners van de Algarve, Portugal.

Meer weten

Een villa huren in de Algarve

Een luxe vakantie met zon, zee en strand. Huur uw villa bij All in Portugal. All in Portugal is gespecialiseerd in het verhuren van villa’s in de Algarve. Heerlijk genieten van de luxe van een villa en het geweldige klimaat van de Algarve. Naast het uitrusten in de luxe villa is het mogelijk om heerlijk te genieten van de omgeving. De Algarve heeft een weldaad aan ongerepte natuur waarin veel gewandeld en gefietst kan worden. Naast het genieten van de natuur kan natuurlijk ook een van de grote steden van Portugal bezocht worden.

Een villa huren Algarve? Waarom lees je hier!

De meest zuidelijke provincie van Portugal heet de Algarve en is voor veel mensen de vakantiebestemming bij uitstek. Dat heeft goede redenen, want een villa in de Algarve staat gelijk aan een heerlijke en onbezorgde vakantie. Graag vertellen we u meer over waarom een villa huren in de Algarve zo’n goed idee is. Zo krijgt u bij voorbaat al vakantiekriebels.

Bekijk ons aanbod luxe villa’s

Een greep uit ons aanbod

Daarom een villa huren in de Algarve

De zon

Een van de beste redenen om op vakantie te gaan naar de Algarve zijn de ruim driehonderd zonnige dagen per jaar. Dat is ongeveer even veel als in Malaga of aan de Costa del Sol! Daar doet de Algarve dus op geen enkele manier voor onder. Mocht u even willen bijkomen van het bruinbakken dan staat er altijd een parasol klaar bij uw villa of kunt u even naar binnen om te genieten van de koele lucht waar de airco voor zorgt.

De zee

De westkust van de Algarve is uitermate geschikt om te surfen, kitesurfen of andere watersporten te beoefenen. Het is hier veelal een stuk rustiger dan aan de zuidkust waar de golven lager zijn. Dat betekent dat de zee daar ook zonder surfplank een genot is om te bezoeken. U kunt bijvoorbeeld wandelen langs de beschutte grotten, de kleine baaitjes en de goudgele stranden. Maar kiest u toch voor het zuiden dan geven we u daar helemaal gelijk in. Daar legt u namelijk uw handdoek neer en hoeft u zich de rest van de dag alleen nog zorgen te maken over het volgende moment waarop u een duik zult nemen in het verkoelende water!

Het strand

Het strand is onlosmakelijk verbonden met het leven in de Algarve. Dat is niet gek, want er liggen enkele van de mooiste stranden in Europa. De Portugezen die er vlakbij wonen gaan bijvoorbeeld voor of na hun werkdag een ommetje maken langs de kust. In het weekend trekken zij met het hele gezin naar het strand om lekker te ontspannen. Gedurende de werkweek is het dan ook relatief rustig aan het strand, zeker buiten het hoogseizoen om. Bent u dus van plan om tijdens uw vakantie vooral frisse zeelucht op te snuiven dan is een villa huren in de Algarve een fantastisch idee.

Dorpjes en steden

De villa’s in de Algarve die u bij ons kunt boeken liggen meestal in de buurt van een rustig dorpje waar u terecht kunt voor uw basisbenodigdheden. Daarnaast zijn er in de omgeving van de Algarve ook een aantal fantastische steden te vinden. De grootste en belangrijkste stad is Faro. Dat is vooral omdat hier ook de internationale luchthaven is gevestigd. Hoewel het de grootste stad van de Algarve is wonen er toch maar 60.000 mensen. Dat betekent dat u in het prachtige oude centrum geen grote drukte zult ervaren. Een ander mooi stadje dat u vanuit uw villa in de Algarve kunt bezoeken is Loulé. Dit plaatsje in het binnenland van de Algarve staat vooral bekend om de oude markthal waar u fijn kunt winkelen. Deze markt ontstond in 1908 en bestaat dus al meer dan honderd jaar. U vindt er allerlei handgemaakte Portugese producten en heerlijke etenswaren. Verder is het stadje Lagos, waar de voormalige hoofdstad van Nigeria haar naam aan dankt, ook zeer de moeite waard. Het heeft een gezellig centrum met allerlei cafés en winkeltjes. In Lagos is ook het oudste kerkje van de Algarve te vinden. Die werd in de 12e eeuw gebouwd ter ere van Johannes de Doper. Het leukste aan Lagos is dat u tijdens een wandeling door de stad vele muurschilderingen zult tegenkomen die allemaal met zorg en detail zijn gemaakt. Vergeet dus vooral uw fototoestel niet!

Amandelbomen

De amandelboom is een symbool van de Algarve dat u niet kunt missen wanneer u een villa huurt in de Algarve. Volgens de legende is dit symbool ontstaan in de tijd van de Moorse koning Ibn-Almundim. Hij trouwde met een blonde prinses uit het verre noorden en de liefde was volledig wederzijds. Er was alleen een groot probleem. De prinses kreeg ontzettende heimwee naar de witte winters die zij in haar land gewend was. De koning bedacht daarom een fantastisch plan. Hij liet rondom het kasteel talloze amandelbomen planten. Toen deze bomen allemaal in bloei stonden kleurde het landschap volledig wit. Dit liet hij aan de prinses zien en zo wist hij haar van de heimwee te verlossen. Wanneer u de Algarve bezoekt tijdens de eerste maanden van het jaar zult ook u deze bomen in bloei zien staan. We raden dit dan ook graag aan. Het is een prachtig plaatje.

Cultuur

De inwoners van Portugal staan bekend om hun gastvrijheid. Deze kunt u erg goed ervaren door kleine kustplaatsjes te bezoeken. De mensen daar leven traditioneel nog van de zee en maken de lekkerste verse vis voor u klaar. Dit wordt geserveerd in kleine cafés en restaurantjes met uitzicht op het water. Zo krijgt u het vakantiegevoel al snel te pakken.