Vragen? Bel ons op: +31 (0)20 669 25 06

Portugal vakantieland!

Algarve Portugal ‘Land van zon en kleuren’

Ongerepte goudgele stranden, oranjerode rotspartijen, donkergroene pijnbomen, een verfrissende turqouise blauwe zee en het gehele jaar door zon: alles wat u zich kan wensen van een ideaal vakantieland. Of u nu aan de uitgestrekte kustlijn verblijft of in het idyllische binnenland, het licht en de warmte van de zon laten u niet in de steek. Vakantie Portugal Algarve een betere vakantiebestemming bestaat er niet!

Portugal heeft een overheersend mediteraan klimaat. De winters zijn koel en regenachtig, de zomers zijn warm en droog. Er is een groot verschil in temperatuur tussen het noorden en zuiden. De meestbekende kustgebieden hebben een zeer goede zomertemperatuur.

Bekijk ons aanbod luxe villa's

Amandelbomen

De eerste amandelbloesem van het nieuwe jaar. De bomen staan volop in bloei. Net alsof er een laagje sneeuw overheen zit. De bloeiende amandelbomen zijn vooral bekend door de legende. Velen zullen het verhaal kennen, maar zo niet…

Ten tijde van de Moorse bezetting was in de Moorse hoofdstad Silves de jonge Ibn-Almundim aan de macht. Hij werd verliefd op Gilda, een prinses uit het Noorden, wiens vader de Moren hadden verslagen. De Moorse prins trouwde met haar, gaf een groot feest en was dolgelukkig.

Maar Gilda was dat niet; ze was verdrietig en teneergeslagen. De prins liet medici van over de hele wereld zijn vrouw onderzoeken, maar niemand wist haar te verlossen van haar verdriet. Op een dag zei een oude wijze man uit het Noorden dat de prinses de witte sneeuw miste die in haar thuisland de aarde bedekte. Om voor zijn vrouw sneeuw te maken liet de prins honderden amandelbomen planten over zijn rijk. De witte bloesems aan de bomen in de lente gaven de illusie van een besneeuwd landschap. Zo bracht de prins het geluk terug in het leven van zijn vrouw. In ieder geval gedurende de lente…

Natuur

Het landschap in Portugal is opvallend gevarieerd. De scheidingslijn is de rivier de Taag. Het gebied ten noorden ervan is heuvelachtig tot bergachtig en komt in veel gevallen ver boven de 500 m uit. Dit in tegenstelling tot het zuiden, dat grotendeels vlak is.

De plantengroei is eveneens zeer divers. In de bergen en op de hoge plateaus in het noorden zijn de berk, kastanje, eik en esdoorn de meest voorkomende bomen. In het zuiden vinden we kurkeiken, eucalyptus en olijfbomen. Portugal is de grootste producent van kurk en kurkproducten.

De dierenwereld heeft een aantal Afrikaanse elementen. Zo zijn er o.a. de kameleon, genetkat en mangoeste. Verder komen o.a. het wilde zwijn en wilde kat nog voor. Ook is Portugal een belangrijk tussenstation voor de vogeltrek. Steltlopers, kluten, wulpen en grutto’s zijn de belangrijkste trekvogels. Verder zijn er arenden, uilen, buizerds en zeekoeten.

Cultuur

Portugal heeft ongeveer 10 miljoen inwoners. De Portugezen staan bekend als zeer gastvrije en vriendelijke mensen. In de kleine kuststadjes kunt u Portugal het best leren kennen. Hier zijn alle oude visserstradities bewaard en wordt er nog steeds geleefd van en met de zee. Van de Moorse overheersing zijn nog sporen zichtbaar in de unieke architectuur, zoals de witte huizen met fantasierijke schoorstenen en de typische azulejos (blauw beschilderde tegeltableaus).

De plaatselijke keuken mag niet over het hoofd gezien worden. In Portugal zult u de beste vis ter wereld eten, die vers uit de zee in de traditioneel Portugese keukens wordt bereid. Ook de Portugese wijnen genieten van een Internationale faam.

Lissabon

Lissabon is de enige Europese hoofdstad, die stranden aan de Atlantische Oceaan heeft. Iedereen die met de trein langs de trechtervormige monding van de Taag rijdt, is verrast door de goudkleurige, aaneengesloten stranden die zo dicht bij de hoofdstad liggen. Lissabon was in de 15e eeuw de hoofdstad van de zee. Vanuit de oevers van de Taag voeren de schepen uit voor ontdekkingsreizen naar Afrika en Indië. In de dichtbijgelegen steden Estoril en Cascais bevinden zich prachtige paleizen.

Handig voor uw reis

Golfen

Zorgvuldig aangelegde uitdagende golfbanen aan zee, in letterlijk adembenemende landschappen. Alleen al in de Algarve zijn meer dan 30 topbanen. Het klimaat en de ligging (en moeilijkheidsgraad) van de banen hebben de Algarve tot een top golfbestemming gemaakt.

Vliegvelden

Belangrijke internationale luchthavens in Portugal zijn: Porto, Lissabon en Faro (Algarve).

Links met verdere informatie

Inspiratie en ideeën over de Algarve

Alle stranden in de Algarve

Mooie fietsroutes in de Algarve

Ga voor meer informatie naar All in Portugal Blog

Voor meer informatie op onze Home pagina

Of bekijk ons aanbod van vakantiehuizen