Vragen? Bel ons op: +31 (0)20 669 25 06
Amandelbloesem-Algarve

Sneeuw in de lucht!

De eerste bloesem van het jaar. De amandelbomen staan volop in bloei. Net alsof er een laagje sneeuw op zit… De bloeiende Portugese amandelbomen zijn vooral bekend door de Portugese legende. Velen zullen het verhaal kennen, maar zo niet…

‘Ten tijde van de Moorse bezetting was in de Moorse hoofdstad Silves de jonge Ibn-Almundim aan de macht. Hij werd verliefd op Gilda, een prinses uit het Noorden, wiens vader de Moren hadden verslagen. De Moorse prins trouwde met haar, gaf een groot feest en was dolgelukkig. 

Maar Gilda was dat niet; ze was verdrietig en terneergeslagen. De prins liet medici van over de hele wereld zijn vrouw onderzoeken, maar niemand wist haar te verlossen van haar verdriet. Op een dag zei een oude wijze man uit het Noorden dat de prinses de witte sneeuw miste die in haar thuisland de aarde bedekte.

Om voor zijn vrouw sneeuw te maken liet de prins honderden amandelbomen planten over zijn rijk. De witte bloesems aan de bomen in de lente gaven de illusie van een besneeuwd landschap. Zo bracht de prins het geluk terug in het leven van zijn vrouw. In ieder geval gedurende de lente…’

Genieten van het Portugese voorjaar

Wilt u even lekker lekker uit de kou en van de mooie amandelbloesem en het stralende weer in de Algarve genieten?

Boek dan bij ons een comfortabel en betaalbaar Vakantiehuis in Portugal dit voorjaar. Hieronder een paar mooie villa’s in de Algarve die het gehele jaar gehuurd kunnen worden:

Casa Malhadais
Villa Maritenda

Naar alle vakantiehuizen Portugal

Deel dit bericht