Vragen? Bel ons op: +31 (0)20 669 25 06

Portugal Algarve – Go West!

Heerlijk uitwaaien op een gigantische klif met waanzinnig uitzicht? Surfen op de mooiste golfen in Portugal? Go West Algarve!

Mooie lange stranden, enorme rotspartijen en een fantastische branding. West-algarve is een spectaculaire plek in Portugal om te bezoeken. Ook op minder zonnige dagen (de overige 65 dagen in het jaar) is dit uitgestrekte duinachtige landschap een bezoek waard.

Vanuit centraal Algarve is het slechts vijf kwartier rijden naar Sagres. In dit kustplaatsje ligt het fort van Hendrik de Zeevaarder, de initiator van vele ontdekkingsreizen in de 15e(!) eeuw.

Het dichtbijgelegen uiterst Zuidwestelijke puntje van Europa, Kaap Vincent (Portugees: Cabo de São Vicente) is een bijzondere plek. Vanaf deze waanzinnig hoge klif heb je de meest mooie en spectaculaire vergezichten langs de Portugese kust en over de Atlantische oceaan!

Wanneer je langs de kust omhoog rijdt, kom je in een relaxte surf-scene terecht: oude beschilderde VW-busjes, koele surf-dudes vanuit alle windstreken, hippies met zwerfhondjes, dorpjes met gezellige pleintjes voor een lekkere Hamburger of vegetarische snack en om niet te vergeten de supermooie surfstranden zoals Praia da Arrifana, Praia Bordeira de Carrapateira en Praia do Amado. 

Op de terugweg even een lekker hapje eten in een mooi Portugees dorp? Rij dan naar het pittoreske dorpje Pedralva voor een pizza bij ‘Pizza Pazza Pizzeria’ of een heerlijk streekgerecht bij ‘Sitio da Pedralva’.

Een vakantiehuis huren in deze mooie omgeving? Bekijk de mooie vakantiehuizen de Algarve: Luxe Strandvilla Ferragud0 en Appartement Fuzeta pal aan zee!

Deel dit bericht