Vragen? Bel ons op: +31 (0)20 669 25 06

Pastel de nata met een bica!

Verrukkelijk zoet roomgebakje met je krokante bakje… Een betere aanvulling op een heerlijke Portugese espresso (bica) bestaat er niet…

Ken je ook dat heerlijke gevoel van die eerste hap in een kraakverse ‘Pastel de Nata‘? Dit heerlijke roomgebakje bestaande uit o.a. knisperend bladerdeeg, boter, slagroom, vanillesuiker en eidooiers is niet te missen bij een bezoek aan Portugal! De bovenlaag van het zalige room is geflambeerd met kaneel en rietsuiker en doet denken aan de Franse ‘Crème Brûllée’ of de Spaanse ‘Crema Catalana’.

De oorsprong van de ‘Pastel de Nata’ ligt in een klooster in de historische voorstad ‘Belém’ te Lissabon in 1837. Hierdoor heet het ook wel de ‘Pastel de Belém‘. In de beroemde ‘Fábrico dos Pastéis de Belém’ bevindt zich het originele recept dat tot op de dag van vandaag geheim is gebleven. In deze prachtige wijk liggen tevens de belangrijke monumenten de ‘Mosteiro dos Jerónimos’ en de ‘Torre de Belém’. Beide staan op de Werelderfgoedlijst en zijn absoluut een bezoek waard.

In vele bars en pastelerias in de Algarve kun je voor weinig geld een ‘Pastel de Nata’ kopen. (veelal in combinatie met een koffietje slechts 1 euro). Ook in Nederland en België zijn ze op speciale plekken te krijgen. Zo kochten we ze 15 jaar geleden al bij bakkerij Vera Mensink in Amsterdam.

Komt u naar Portugal, vergeet dan niet een ‘Pastel de Nata’ te proeven. Boekt u vakantiehuis Quinta Vale da Vaca dan treft u dit heerlijke Portugese gebakje bij aankomst aan!

Klik hier voor meer informatie over onze vakantiehuizen of naar de home-pagina

Deel dit bericht