Vragen? Bel ons op: +31 (0)20 669 25 06

Een vakantiehuis dichtbij het strand in de Algarve

De Algarve is, als meest zuidelijke provincie van Portugal, een plek waar u nooit ver van het strand vandaan bent. Niet voor niets komen zon- en strandaanbidders vanuit heel Europa jaarlijks naar de Algarve om van het ultieme vakantiegevoel te genieten. Daarom bieden we bij all-in Portugal meerdere vakantiehuizen in de Algarve aan, vlakbij het strand! Zo kunt u genieten van enkele van de mooiste stranden van Europa. We vertellen u daar graag meer over, dus lees vooral verder.

Bekijk ons vakantiehuizen aanbod

Dit zijn de 7 mooiste stranden van de Algarve

Bent u benieuwd naar de mooie stranden van de Algarve? Hieronder vindt u de 7 mooiste stranden die er zijn!

Praia de Cacela Velha
In het prachtige natuurgebied Ria Formosa ligt een klein kustplaatsje dat Cacela Velha heet. Dit stokoude vissersdorpje maakte ooit deel uit van de zuidelijke verdedigingslijn van Portugal en bevat nog een heleboel middeleeuwse elementen. Het strand bevindt zich op een klein zandeiland, waar u met een bootje of een wandeling kunt komen. Dit maakt het tot één van de rustigste stranden van de Algarve.

Praia da Falésia
Praia da Falésia is een betoverend, langgerekt zandstrand. De achterliggende rotsen kleuren oranje door de zon en tijdens het hoogseizoen is dit dan ook een erg populair strand. Gelukkig is het strand maar liefst 6 kilometer lang, waardoor u er altijd wel een rustig plekje kunt vinden. Onze Villa Olhos de Agua ligt hier vlakbij, dus dat is een perfecte uitvalsbasis om van dit strand te genieten.

Praia São Rafael
Dit strand ligt tussen Praia da Falésia en Praia da Marinha in en bestaat uit een typisch Portugees baaitje. Het zandstrand ligt namelijk tussen gele rotsen en is voorzien van een gezellig strandrestaurant. Daar kunt u genieten van verse vis, garnalen en ameijoas. Dat laatste gerecht bestaat uit schelpjes in boullion, een echte aanrader. Onze Villa São Rafael ligt bovendien op loopafstand van dit strand, dus u zou er zelfs iedere dag kunnen eten!

Praia da Marinha
Dit fantastische strand is omgeven door grote kalkstenen rotsen. Eeuwenlange erosie heeft deze rotsen gevormd tot hun huidige staat. Hierdoor is Praia da Marinha een erg fotogeniek strand geworden. Zwarte, bruine en oranje tinten wisselen elkaar af en zorgen voor een paradijselijk plaatje.


Praia dos Três Irmãos
Gelegen in een baaitje met grote rotsen en kliffen die uitgezaaid zijn over het water en de kust is Praia dos Três Irmãos een geweldig mooi strand. Het dankt zijn naam aan de drie grootste rotsen op het strand. Die worden namelijk de drie broers genoemd. De vele rotsen zorgen voor een prettige beschutting van de harde wind die hier kan waaien, waardoor u heerlijk kunt ontspannen.

Praia do Amado
Voor surfliefhebbers is Praia do Amado een werkelijk paradijs. Er worden hier dan ook regelmatig surfwedstrijden georganiseerd die ook voor niet-surfers de moeite waard zijn om te bezoeken. Er is tevens een surfschool aan dit strand te vinden voor zij die het surfen eens willen proberen. Vlakbij dit strand ligt het hippe surfdorpje Carrapateira waar u een bezoek aan kunt brengen om nog meer van de Portugese surfcultuur te proeven.

Praia de Odeceixe
Als laatste maar zeker niet de minste is Praia de Odeceixe aan de beurt. Populair bij vrijwel iedere strandliefhebber, van surfers tot gezinnen en van wandelaars tot zonaanbidders. Er rijdt vanuit het dorpje Odeceixe een klein treintje gedurende de zomer, waardoor u het strand gemakkelijk kunt bereiken.

Een onvergetelijke vakantie

Heeft u al de strandkriebels gekregen? We hebben verschillende luxe villa’s beschikbaar van waaruit u gemakkelijk bij de mooiste stranden van de Algarve kunt komen. Onze villa’s zijn rijkelijk uitgerust en vormen de perfecte uitvalsbasis om naast de stranden ook de rest van de beeldschone regio te verkennen. Het natuurschoon van de Algarve, de rijke Portugese cultuur, verse visgerechten die met zorg zijn bereid en nog veel meer verwennerij zorgen ervoor dat u een vakantie beleefd die u nooit meer zult vergeten.

Boek een vakantiehuis in de Algarve bij het strand

U kunt eenvoudig een vakantiehuis bij het strand in de Algarve boeken via onze website. Mocht u nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. We helpen u dan met plezier verder!

Bekijk ons aanbod luxe villa’s